Slideshow Adoptie 1 Slideshow Adoptie 12 Slideshow Adoptie 13 Slideshow Adoptie 14
ShowcaseImage

Buitengewone Adoptiecoaching wordt aangeboden door BuitengewoonZIJN, sinds 2007 het platform voor doorbraak coaching.


Een kind wordt om allerlei redenen afgestaan. Adoptie is dan een prachtig middel om het leven van dat kind te verrijken. Het kind wordt dan ook met de beste bedoelingen en met alle liefde geadopteerd. Kind gelukkig, ouders gelukkig zou je denken, maar van te voren is het niet te bedenken wat een adoptie doet met een kind.

Het is namelijk niet vanzelfsprekend om op te groeien in een gezin waarvan de ouders niet de biologische ouders zijn. Het ontdekken van herkenning van beide kanten lijkt onmogelijk en er is geen sprake van genetische overeenkomsten met het adoptie gezin. De adoptie levert dus ook veel vragen op en kan leiden tot lastige situaties zowel in het leven van de geadopteerde als dat van de ouders.

De meeste strubbelingen ontstaan door een onderliggend gevoel van 'niet geaccepteerd ' of 'niet gezien' voelen. Geadopteerden voelen zich ook vaak eenzaam. Zeker als iemand moeite heeft om gevoelens en emoties te verwoorden neemt de kans op vervreemding toe. Met de nodige hersengymnastiek en begeleiding kan dit doorbroken worden, alleen heeft niet iedereen weet van - of toegang tot - deze (zelf)kennis. Het risico dat het leven van een geadopteerde en dat van de ouders ongewild in een op eenstapeling van problemen terecht komt is aanzienlijk. Dit blijkt ook uit de nodige onderzoeken en publicaties. Het is dus niet altijd makkelijk om als geadopteerde door het leven te gaan. Hoe mooi dat ideaal beeld van adoptie ook mag zijn.

gelukkig_zijn.jpg

Buitengewone Adoptiecoaching - De Adoptie Coach voor Geadopteerden

Het doel van de Buitengewone Adoptiecoaching is een nieuwe manier van bewustzijn creëren.

Ben jij geadopteerd en worstel jij nu met jouw achtergrond? De Buitengewone Adoptiecoaching is er om jou hierin te ondersteunen. Het maakt niet uit waar je staat.

  • Wellicht wil je het een plek geven in jouw leven;
  • misschien heb je worstelingen op het gebied van jouw identiteit en afkomst;
  • heb je vragen over hoe om te gaan met verdriet, boosheid en verlies;
  • wil je de relatie met jouw adoptieouders (en de worstelingen daarbij) in een nieuw jasje steken;
  • overweeg je om een zoektocht of een rootsreis te beginnen en wil je weten wat dit met zich mee brengt of los kan maken;
  • of nà jouw zoektocht hoe alles wat je hebt meegemaakt een plek te geven;
  • hoe de relatie met jouw gevonden biologische familie vorm te geven;
  • of zoek je gewoon een gesprekspartner en klankbord om jouw verhaal kwijt te kunnen.

De visie van de Buitengewone Adoptiecoaching is dat het leven een bijzonder proces is en waarbij we onszelf soms in de weg zitten. Vaak weten we wel dat er iets moet veranderen, alleen vinden we het moeilijk de puzzelstukjes op de juiste plek te leggen. Een belangrijk aspect van de coaching is het los laten van belemmerende gedachtes op een buitengewone manier. De ruimte die dan ontstaat kan gevuld worden met rust, zelfliefde en de mogelijkheid te groeien als mens.

Sinds 2007 is BuitengewoonZIJN het platform voor doorbraak coaching, nu wordt dat gecombineerd met de eigen adoptie ervaring. De Buitengewone Adoptiecoaching is speciaal voor geadopteerden door een geadopteerde. Uiteraard kunnen de adoptie ouders ook bij de coaching betrokken worden.


Methode


De coaching bestaat uit 3 fases waarbij erkenning en herkenning  van de coachee centraal staan.

- Onderzoek - Waar kom ik vandaan, wie ben ik als bron van mijn bestaan?

- Oefeningen doen - Compleet zijn met jezelf, welke klachten heb je of wat vind je niet oké?
- Nieuwe toekomst creëren -  Hoe ziet jouw ideale leven eruit en hoe kom je daar?

De Buitengewone Adoptiecoaching is geen therapie.


Missie

De missie van de Buitengewone Adoptiecoaching is om jou te ondersteunen niet te vervreemden van jezelf. Inzicht geven in belemmerende gedachtes en jou bekrachigen in het los laten van emoties en gewoontes die geen bijdrage zijn.

Daarvoor is het van groot belang te beseffen wat de bron is van je bestaan. Wanneer je in staat bent met die bron contact te maken, kan je heldere en krachtige keuzes maken voor jezelf en je leven.


Maatwerk


De kwaliteit van de coaching hangt sterk af van de openheid en de wil om te werken van de coachee. Een goede afstemming is van belang om een doeltreffende werkwijze te creëren. Deze is afhankelijk van jouw wensen. Uiteraard bespreken we dit in een gratis intake gesprek.

Heb je vragen, neem dan contact op. Gebruik hiervoor de contact pagina.

Mijn adoptie-ervaring

Zuster Miriam
Direct na mijn geboorte ben ik afgestaan en vervolgens ben ik mijn eerste 9 maanden met alle liefde verzorgd door Zuster Miriam. Daarna werd ik geadopteerd door mijn geweldige ouders en groeide op in een fijn en warm gezin. Na een zorgeloze jeugd ontstond langzamerhand bij mij het gevoel dat ik niet compleet was, dit ging gepaard met de nodige drama's en (innerlijke)gevechten. Uiteindelijk zijn we opzoek gegaan naar mijn biologische ouders.

Toen die zoektocht op niets leek uit te lopen, kon ik ook niet echt meer genieten van die reis. Na terugkomst had ik het gevoel dat ik terug bij af was. Ik belandde in een soort van niemandsland en had eigenlijk geen idee dat ik een mechanisme in stand hield. Als mensen vragen hadden over mijn afkomst en hoe ik hier in Nederland was belan
d, werd vaak de opmerking gemaakt 'je moet wel gelukkig zijn dat je geadopteerd bent'. Een geweldige oneliner die niet over mij ging, maar over het denkbeeld dat mensen zichzelf eigen hadden gemaakt zonder werkelijk naar mij als mens te kijken. Ik voelde me vaak niet begrepen en daarin erg alleen. 

Na een tiener periode die overschaduwd werd door vluchtgedrag, ben ik er actief mee aan de slag gegaan. Ik heb onder andere een aantal trainingen gevolgd en kwam daardoor op de plek te staan dat het oké was en kon ik mezelf accepteren. De onrust verdween en er was ruimte voor innerlijke groei. Uiteindelijk kon ik er zelfs het mooie van inzien en er open over praten. Iets wat daarvoor niet mogelijk was. Onlangs heb ik mijn geboortegrond opnieuw bezocht en kon ik er heerlijk genieten van het warme welkom en het geweldige land.

Ik heb in mijn leven vele gesprekken (niet als coach) gehad met andere geadopteerden en ben tot de concl
usie gekomen dat de buitenwacht vaak geen idee heeft hoe gevoelig en diep het onderwerp afstand en adoptie voor een geadopteerde kan zijn. Met name als je zelf nog niet in staat bent om je emoties en gevoelens te verwoorden. Niet zelden duurt het vaak lang voordat je in de hulpverlening serieus genomen wordt. Of word je door je (directe)omgeving en de maatschappij neer gezet als een object waar iedereen zijn mening over mag ventileren.

De kracht van mijn adoptie verhaal is dat ik het wist om te buigen. Dat ging niet vanzelf. Graag bied ik mijn adoptie-ervaring en mijn expertise als doorbraak coach aan, speciaal gericht op geadopteerden. Ik wil jou de mogelijkheid geven er ook kracht en voldoening uit te halen als dat nu niet het geval is. Ik ondersteun je graag.

Joeban