De doorbraak coaching van BuitengewoonZIJN is een mix van transformatie en ontologische coaching. Deze mix pakt jou als geheel aan, ook wel 'compleet-zijn' genoemd. Het coaching programma gaat over je hele wezen. De term 'compleet-zijn' is een synthese van deze woorden: compleet mens en welzijn. Om een volledig en volwaardig bestaan, een diep en blijvend gevoel van welzijn te genieten, is het noodzakelijk om het gehele Zelf  te omvatten.

Het programma van BuitengewoonZIJN heeft een directe en blijvende impact op jezelf en je leven.
Doel: Jezelf zijn te midden van elke situatie. Vanaf deze plek kun je jouw leven vormgeven met integriteit, waardigheid, helderheid en elegantie.

Transformatie Coaching


Transformatie coaching gaat naar het hart van de oorzaak. De bron, zo gezegd. Op het moment dat je de bron ontdekt, heb je de mogelijkheid jouw beperkende visie te ontstijgen. Omstandigheden bepalen niet meer jouw toekomst. Verschuiven wie je bent, in plaats van wat je doet, zal transformatie creëren.

Door je emoties, gevoelens en gedachtes los te laten die jou niet meer van dienst zijn, bereik je je doelen met het grootste gemak.

Het transformatie proces geeft je toegang tot jezelf, op ieder moment in je leven, onder alle omstandigheden.

Jij kiest je richting, creëert je eigen toekomst. Omdat je het beste bent in, jezelf zijn!

Ontologische Coaching


Het model van coaching dat het diepe niveau van luisteren vereist heet ontologische coaching. Ontologie is de wetenschap in zijn, die o.a. tot uiting komt in hoe we spreken.

Woorden creëren een wereld.

Door te praten creëert ieder van ons z'n unieke realiteit. Dit zijn de interne, als de externe dialogen die voortdurend actief zijn, verbaal en non-verbaal. Ze zijn zo normaal voor ons, dat we vaak niet eens 'horen' wat we zeggen of denken. Ontologische coaching is erop gericht te luisteren naar hoe jij jezelf tot uiting brengt.

Veel van je dialogen zijn, zonder dat je het weet, geen bijdrage tot wat je wilt in je leven. Door deze te ontwarren krijg je een heldere blik op jezelf en je gewenste toekomst.

mannetje_2015.png

Vis

 

Iedereen heeft talent. Maar als je een vis beoordeelt op zijn vermogen om te klimmen in een boom, zal het zijn hele leven denken dat het dom is.